Muse - Supermassive Black Hole

 

Det är konstgt hur musik kan få en att känna sig. När jag gick i skolkorridoren idag började den här låten spelas i hörlurarna. Plötsligt sträcktes ryggen upp. Jag kände mig som en kvinnlig James Bond, och gick med pondus i varje steg. Det var nästan så att jag väntade mig att alla som stod vid sina skåp skulle skingras åt både höger och vänster när jag kom gåendes. (Detta gjorde de såklart inte, för det var ju bara jag som hörde den respektingivande musiken.) Men det kändes bra. Jag kände mig stark.

Powerballader och dansband.

Jag har en kompis som heter Adam. Att kliva in i Adams hus, är som att stiga in i en lugnande kärlekshistoria. I vardagsrummet sprakar alltid en värmande kamin. På bordet står tända ljus. Från datarummet hörs musik. Gamla kärleksballader. Dansband. En ljuv blandning av Arvingarna och Aerosmith. I helgen har jag i princip bott hos Adam, vilket har resulterat i många mysiga melodier. En av dem, är denna.



Sarah Maclachlan - I will remember you. Bara för att kärlek är så fint ibland.

Howie Day - Collide



Den här låten är nog en av de finaste som finns. Jag vet inte varför, men den har verkligen allt. Det här är min låt, och det är i den här låten jag oftast brukar gömma mig om jag vill försvinna en stund. Jag har till och med sagt till mina vänner, att det är den här låten jag vill ska spelas på min begravning. (Om jag nu, God hope not, skulle avlida de närmaste åren.)

Musik.

För mig är musik känslor. Musik är ett sätt att må. Att vara. Man kan känna sig som en låt, som att ens rörelser är tonerna som svajar i en melodi, och texten ens tankar, ens innersta. När man känner sig ensam, som att ens känslor är så inslutna att man inte en själv kan förklara dem, så finns musiken. Den som sätter fingret på hur det egentligen känns.

Mitt liv svävar en massa. Uppåt, nedåt. Jag skulle aldrig nöja mig med en låt. Med en artist. När jag känner mitt blod pumpa glitter, redo för äventyr vill jag lyssna på Carolina med Josh Rouse. Och när jag ligger där, i mörkret och känner hur jag försvinner i tysta tårar, vill jag försvinna tillsammans med Damien Rice och Nine Crimes.

Om musiken är livet, så behövs det lite variation. För, inget är väl så varierande som livet, med dess ljuva upp- och nedgångar.


RSS 2.0